چراغ سبز شورای شهر به ساخت مسجد در پارک قیطریه

کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر اعلام کرد ساخت‌وساز در پارک لاله منتفی است

تصاویری از حصارکشی‌ محدوده وسیعی از پارک لاله تهران- رسانه‌های اجتماعی

با گذشت چندین هفته از جنجال قطع درختان در پارک‌های تهران با ادعای ساخت مسجد و مکان فرهنگی، سرانجام کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران «نظر تخصصی»‌اش را درباره پارک‌های قیطریه و لاله اعلام کرد. به این ترتیب ساخت‌وساز در پارک لاله منتفی شد اما شورای شهر، به‌رغم هشدارهای مردم و کارشناسان، با ساخت مسجد در پارک قیطریه موافقت کرد.

مهدی عباسی، رییس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر، در توجیه موافقت شورا با ساخت مسجد در پارک قیطریه گفت که از شهرداری خواسته‌ایم طرحی با مساحت حدکثر ۲۰۰ متر در یک طبقه برای ساخت مسجد ارائه کند. 

این عضو شورای شهر در ادامه مدعی شد که ساخت‌وساز «خارج از ضابطه» در هیچ پارک و بوستانی انجام نمی‌شود. عباسی همچنین به خبرگزاری ایلنا گفت که موضوع ساخت‌وساز در پارک لاله نیز کاملا منتفی است.

چراغ سبز شورای شهر برای ساخت‌وساز در پارک قیطریه در حالی است که فعالان میراث فرهنگی و محیط‌ زیست به‌تناوب درباره پیامدهای قطع درختان و حفاری در محوطه باستانی قیطریه هشدار داده‌اند.

اوایل فروردین‌ماه که موضوع ساخت مسجد در پارک قیطریه مطرح شد و انتقادهای بسیار در پی داشت، علیرضا زاکانی، شهردار تهران، مدعی شد که برای ساخت مسجد در این پارک تنها چند درخت جابه‌جا می‌شوند. او مدتی بعد نیز با لجاجت در برابر خواست عمومی و کارزار جلوگیری از قطع درختان گفت که بنا دارد در همه پارک‌های تهران «مسجد خوب» بسازد.

مهدی چمران، رییس شورای شهر، نیز در حمایت از اقدام زاکانی گفت که شهردار تهران به محسن قرائتی قول داده است ۴۰۰ مسجد در شهر بسازد. حال‌آنکه بیش از ۱۴۰ هزار نفر کارزار جلوگیری از قطع درختان پارک‌ قیطریه را امضا کرده بودند.

هنوز ماجرای قطع درختان پارک قیطریه تمام نشده بود که فعالان محیط زیست خبر دادند محدوده‌ای وسیع از پارک لاله تهران نیز به قصد ساخت مکان فرهنگی حصارکشی شده است.

پس از آن نیز خبرهایی از احتمال قطع درختان پارک‌های خوارزمی، اندیشه و ستارخان بیرون آمد. روزنامه هم‌میهن نیز در گزارشی اعلام کرد که از ابتدای حضور علیرضا زاکانی در شهرداری تهران، درآمد این نهاد از قطع درختان به هزار و ۶۰۳ میلیارد تومان، یعنی ۱۳۵ درصد افزایش در قیاس با دوره قبل، رسیده است.

هم‌زمان، روزنامه فرهیختگان هم نوشت که بخشی از درختان پارک ملی سرخه‌حصار در شرق تهران، که تنه آنان پیش‌تر تراشیده شده بود، به‌زودی قطع و به جای آن رستوران بنا خواهد شد.

دهم اردیبهشت امسال، ناصر امانی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران، هشدار داده بود که نهادهای دولتی و حکومتی به بزرگ‌ترین نابودکنندگان درختان و فضای سبز پایتخت بدل شده‌اند. به گفته او، شهرداری تهران در دو سال و نیم گذشته برای ساخت پروژه‌های عمرانی و بزرگراه‌ها بارها به جابه‌جایی و قطع درختان اقدام کرده است.